Tarinamme

Eräänä synkkänä ja myrskyisenä yönä Herran vuonna 2017 Turussa tultiin yhden ajanjakson päätepisteeseen. Missä Suomen nuoret kristityt nyt kohtaisivat toisiaan? Niinä päivinä Tommi kutsui koolle Suomen vapaakirkon nuoret ry:n johtoryhmän, ja tässä neuvostossa toi esille huutavan tarpeen kansalliselle nuortentapahtumalle.

“Kuka ottaa manttelin kannettavakseen?” kaikui ääni läpi Suomen. Hiljaisuus valtasi huoneen. Neuvoston jäsenet katselivat käsiään tai maata jalkojensa alla vaiti, vältellen Tommin pistävää katsetta. Hiljaisuus tuntui kestävän päiviä, kunnes joukosta nousi yksi vapiseva mutta päättäväinen käsi.

“Seinäjoki on valmis”, kuului J-P:n ääni kaiken keskeltä. “Olemme jo vuosia rakentaneet paikallisia tapahtumia haaveillen suuremmasta, ja voimme nyt nousta vastaamaan tähän haasteeseen ja kutsuun seikkailuun”.

Seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana istuttiin tunteja toistensa perään pohtimassa uuden tapahtuman nimeä ja sisältöä. J-P, Tommi sekä monet muut tuskailivat kerta toisensa jälkeen ytimen rakentamisen kanssa, kunnes kaikkien ehdotusten keskeltä nousi yksi: Valtakunta. Jumalan valtakunta, rohkaiseminen, usko, toivo ja rakkaus.

Kevään 2018 aikana J-P:n ja Tommin seuraan liittyivät muun muassa Anni, Oona ja Juhani. Annista lähdettiin heti kuorimaan piinkovaa lavamanageria, joka laittaisi rautaisella otteellaan aikarajansa ylittävät puhujat ruotuun. Asiakaspalveluhenkinen Oona johtaisi infotiskin ja kotitiimin yhdistelmää, ja Juhani taas toimisi teknisenä tuottajana. Valtakunnan arvoja viilattiin joukolla kuntoon, tiiminjohtajia koottiin kokoon ja yhdessä toteutettiin ensimmäinen kansallinen tapahtuma. Jälkitunnelmat olivat vähän väsyneitä - kuka olisi arvannut, että suuren tapahtuman järjestäminen vaatii niin paljon töitä.

Vuosittain tapahtuma ja johtoryhmä loivat nahkansa tai kasvattivat uudet villat, jotka kerittiin taas pois. Teemat tulivat ja menivät: usko. toivo. rakasta., tie. totuus. elämä. Toisena vuonna johtotiimiin liittyivät myös stage designia johtava ideanikkari Juho sekä talouden ja viestinnän vastuulleen ottanut Heidi, joka myös nimettiin tapahtuman ensimmäiseksi (palkattomaksi) työntekijäksi. Joka vuosi tehtiin virheitä ja opittiin niistä, rukoiltiin ja tehtiin parannusta. Yhdeksi tärkeimmistä oppitunneista muodostui se, että omassa voimassa puskeminen aiheuttaa vain väsymystä - tärkeintä on pysähtyä kuuntelemaan Jumalaa.

Vuonna 2020 tapahtumaa ei järjestetty. Koronaviruspandemia sulki niin ravintoloiden kuin seurakuntienkin ovet, ja suuret tapahtumat kiellettiin. Päivämäärien muutoksesta huolimatta tapahtuma jouduttiin siirtämään seuraavaan vuoteen, ja kävi toteen suunniteltu teema: Jo nyt, mutta ei vielä. Uusien innovaatioiden toteutumista jouduttaisiin odottamaan ja monia vaiheita tekemään uudestaan. Koko tapahtumaa järjestävä porukka pääsi opettelemaan kärsivällisyyttä ja venymään täysin uusiin haasteisiin. Tapahtuma kuitenkin tulee!

Valtakunnan tarina on tarina siitä, mitä Jumala voi tehdä tavallisten nuorten ja nuorten aikuisten kautta. Tarinassamme toistuu kerta toisensa jälkeen kaunis kuva siitä, kuinka Jumala antaa kasvun, ja me kannamme hedelmää, kun pysymme kiinni hänessä. Me voimme tehdä parhaamme ja silti jäädä puolimatkaan siitä, mihin olemme pyrkineet - Jumala on vienyt meidät ja tapahtuman maaliin, ja paljon sitä pidemmälle, joka kerta. Olemme riemuinneet, itkeneet, väitelleet ja nauraneet, olemme uhranneet aikaa ja yöunia, mutta myös suunnitelleet häitä, käyneet töissä ja pitäneet lomia. Teemme tätä vuodesta toiseen, koska rakastamme Jumalaa, Suomen nuoria ja toisiamme. Jeesus, tulkoon sinun valtakuntasi maan päälle niin kuin se on taivaassa.usko. toivo. rakasta.

Kuvassa ylärivissä: Tommi Koivunen, Anni Jaatinen, J-P Niemelä, Heidi Poikonen Alarivissä: Juhani Virtanen, Juho Jaatinen, Oona Virtanen

Tarina on kirjoittajan tulkinta tapahtumista, eikä välttämättä vastaa täydellisesti tapahtumia tai sanottuja asioita. Kaikki tarinan henkilöt perustuvat todellisiin henkilöihin, jotka toimivat tällä hetkellä Valtakunnan johtoryhmässä. Moni sellainen henkilö, joka on ollut merkittävä ja korvaamaton osa Valtakunnan tarinaa jäi myös mainitsematta. Kiitos juuri sinulle, joka olet ollut mukana johtoryhmässä, tiiminjohtajana, tiimiläisenä, tukijoukoissa tai tapahtumakävijänä. Kiitos.

info@valtakuntatapahtuma.fi